loading...
گروه کتیرا پیشرو در ارائه اطلاعات صحیح پیرامون گیاهان دارویی

کتیرا

مجموعه‌ای از مواد معطر هستند كه سبب ایجاد بوی خاص و مشخص می‌شوند

مجموعه‌ای از مواد معطر هستند كه سبب ایجاد بوی خاص و مشخص می‌شوند. این بو توسط بخار به لایه‌های داخلی بینی رسیده و توسط غشاء‌ بویایی كه با لایه نازكی از مایع پوشیده شده است و به محض رسیدن بخار حامل بو بلافاصله آنرا در خود حل كرده و توسط انتهای عصبی غشاء بویایی ثبت و وجود طبیعت بو به شخص اطلاع داده می‌شود.

منابع عطرها:

بجز اسانس‌ها كه اصلی‌ترین جزء عطرها می‌باشند، مواد دیگری نیز مورد نیاز سازندگان عطر می‌باشد كه عبارتند از:

1-  اسانس‌های فراری كه مستقیماً از گیاه گرفته می‌شود.

2-  صمغ‌ها و رزین‌هایی كه از پوسته گیاهان گرفته شده باشند.

3-  مواد اسانس دار حیوانی.

4-  موادی كه به طریق غیر مستقیم، صناعی و طبیعی بدست آمده باشند.


اسانس ها
  اسانس‌ها:

 این مواد بسیار فرارند و از گل، برگ، میوه، علفها و ریشه‌های گیاهی بدست می‌آید.

گل‌ها: رز، اسطو خودوس، شكوفه‌های نارنج و …

هسته‌ها: بادام، زیره سیاه و …

برگ‌ها: آویشن، درخت غار، نعناع هندی و …

پوست‌ها: دارچین، كاسكاریلا و …

چوبها: سندل، سرو، چوب عود، صبر زرد (Aloe) و …

میوه‌ها: لیمو،‌ جوز هندی و …


صمغ رزین
  صمغ‌ها و رزین‌ها:

این مواد تبخیر نمی‌شوند اما حاوی مقداری اسانس‌های فرارند كه می‌‌توان آنها را حل كرده و استخراج نمود.

مشک و عنبر
 محصولات حیوانی:

اینها شامل مشك (MUSK)، سیوت (Civet)، عنبر و عطر بیدستر (Castor) می‌باشد.

عنبر: از روده كوچك اسپرم وال تأمین می گردد.

مشك: از غده كوچكی در نزدیكی آلت تناسلی آهوی مشك زای نر (آهوی ختن) بدست می آید.

سیوت: از گربه ای در چین به همین نام به دست می آید.

بیدستر: از ترشحات حیوانی به نام بیدستر یا سگ آبی به دست می آید  

مواد شیمیایی صناعی سنتیک 

مواد شیمایی صناعی(سنتتیک):

این ها مواد آلی هستند که در تمامی عطرها استفاده می شوند و شامل الکل های معطر، الکل های چرب و بعضی استرها و آلوئیدها می باشند که بوی ملایم دارند مانند:

1- فنیل اتیل الکل: یکی از مواد اصلی عطر رز است.

2- الکل سینامیل: در عطر یاس بنفش(Lilak) مصرف می گردد. ماده است تثبیت کننده(پایدار ساز) در عطرها سبب می شود که اجزاء تشکیل شده آنها با سرعتی یکسان تبخیر شوند و در نتیجه بوی عطرها ثابت بماند.

3- ترپینئول(Terpentine) : در اسانس درخت کاج یافت شده و از اسانس ترپانتین (Terpineol) تهیه می گردد. این ماده بوی یاس بنفش درختی را می دهد.

4- آلدئیدامیل سینامیک: بوی خیلی خوبی دارد و در عطرهای یاسمن(Jasmine) استفاده می شود.

5- استرها: از طریق بوی میوه شناخته می شوند و مثال این دسته، متیل فنیل کربونیل استات می باشد که در عطر یاسمن و گاردنیا (نوعی یاسمن) مورد استفاده قرار گرفته و استات بنزیل نیز در عطرهای گل استفاده می شود.

روش های استخراج عطر:

  تقطیر، - استخراج به کمک حلال، - فشردن، - انفلوراژ (Enfleurage) یا عطرگیری با روغنهای جاذب، - خیساندن (Maceration)

 

 


منبع: behgolco.com

درباره : مقالات گیاهان دارویی ,
برچسب ها : عطر های گیاهی , اسنس های معطر , شناخت عطر ها , تهیه عطر های گیاهی , ساخت عطر ها , عطر چیست , انواع عطر ها , عطر گیری از گل ها , عطر های حیوانی , مشک عنبر , صمغ سیوت , بیدسنتر , uxv , uxv ih , الکل های معطر , الکل های عطری ,
بازدید : 130 تاریخ : 02 / 03 / 1395 زمان : 12:15 نویسنده : ALIZADE نظرات ()
ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتی

مطالب